Review Samsung Galaxy S4: telefonul desăvârșit pentru cei care vor un smartphone grijuliu (Video)

16.187 ori
<b>Review Samsung Galaxy S4: telefonul desăvârșit pentru cei care vor un smartphone grijuliu (Video)</b>Iată că a venit și marele moment al publicării recenziei text a lui Samsung Galaxy S4, rudă cu Shogunul și cu Lord of the Rings ca volum. Telefonul a fost anunțat în lună martie, a avut parte de un preview Mobilissimo.ro în luna aprilie și în...

Iată că a venit și marele moment al publicării recenziei text a lui Samsung Galaxy S4, rudă cu Shogunul și cu Lord of the Rings ca volum. Telefonul a fost anunțat în lună martie, a avut parte de un preview Mobilissimo.ro în luna aprilie și în urmă cu puțin timp a primit și un mega review video. Am testat versiunea I9505 a telefonului, primită în teste de la evoMAG.ro.

Retailerul vinde acest telefon la prețul de 2.589 lei pe alb și negru și rețineți că e vorba despre versiunea Snapdragon 600 aici. între timp a fost lansată și o versiune cu Snapdragon 800 și o ediție Google, care a primit și Android 4.3 mai mult sau mai puțin oficial. Trecând la look, aflați că limbajul de design al acestui telefon continuă tradiția lui Galaxy S III, doar că acum avem parte de o margine mai mică a ecranului.

Samsung Galaxy S4, partea spate

Telefonul e comod de ținut în mână și este fabricat din material plastic glossy destul de alunecos. Galaxy S4 măsoară 7.9 mm în grosime și cântărește 130 de grame, fiind cumva mai compact decât Galaxy S III. După puțină documentare am aflat că aparenta bandă metalică din jurul marginilor acestui telefon este fabricată tot din material plastic, ce doar imită metalul.

Design Samsung Galaxy S4

Nu ne înțelegeți greșit, handsetul are un feeling solid în mâna utilizatorului și e foarte comod, iar plasticul are singurul dezavantaj al faptului că e alunecos. Marginile lui S4 sunt ceva mai plate decât ale lui S III și remarcăm ca plus emițătorul infraroșu din partea superioară. Vă spun cu mâna pe inimă că oricât de mult ați aprecia orice alt design, Galaxy S4 va începe să vă placă după 3-4 zile de utilizare.

Hardware Samsung Galaxy S4

în ce privește hardware-ul, avem parte de un slot microSIM, conectivitate LTE, un display de 5 inch Full HD Super AMOLED cu protecție Gorilla Glass 3, iar lista de dotări include și conectivitate quad band GSM/GPRS/EDGE, 2 GB RAM și un procesor Snapdragon 600 quad core de 1.9 GHz. Avem la dispoziție și GPU Adreno 320, iar acest telefon are la nivel internațional și o versiune Exynos 5 Octa și una Snapdragon 800.

Conectivitate Samsung Galaxy S4

în spatele acestui device se afla o cameră de 13 megapixeli, cu bliț LED, iar în zona frontală avem o cameră de 2 megapixeli. Samsung Galaxy S4 suporta conectivitate WiFi, WiFi Direct, DLNA și vine cu GPS, Glonass, 16/32/64 GB memorie internă și slot microSD cu suport pentru până la 64 GB. Portul microUSB suporta USB Host și MHL 2.0, iar terminalul are printre dotări și Bluetooth 4.0, NFC, infraroșu și anulare activă a zgomotului de fond datorită unui microfon special.

Am dedicat o secțiune specială din video review pentru senzori, după cum ați văzut. în stânga difuzorului pentru convorbiri de deasupra ecranului se afla senzorul RGB de lumină, care măsoară nivelul de roșu, verde și albastru și intensitatea sursei de lumină albă. în dreapta earpiece-ului se afla senzorul pentru gesturi și cel de proximitate. Cel de gesturi recunoaște mâna utilizatorului folosind raze infraroșu. Senzorul de proximitate folosește raze infraroșu pentru a găsi utilizatorul.

Baterie Samsung Galaxy S4

Alți senzori includ giroscop, accelerometru, barometru, senzor geomagnetic, senzor de temperatură și umiditate și un senzor special integrat în marginea ecranului pentru a detecta prezența unui flip cover. Trecând la aspectul bateriei, S4 pune la dispoziție o unitate Li-Ion de 2600 mAh, care pe hârtie asigura 17 ore de convorbiri și 350 de ore de funcționare în standby, plus 62 de ore de muzică.

La testele noastre am prins lejer 20 de ore de funcționare și veți atinge chiar și 2 zile dacă administrați bine consumul, deci o baterie cu adevărat bună. în ce privește partea audio, telefonul suporta fișiere FLAC, Wave, MP3 fără problema, suporta și foldere și avem o funcție Music Square, care organizează melodiile după starea de spirit a utilizatorului.

Player audio Samsung Galaxy S4

Printre opțiunile playerului audio se afla și un egalizator cu numeroase opțiuni și posibilitate de personalizare, opțiuni pentru viteza de playback, versuri și Smart Volume (care adaptează o melodie la volumul celei precedente). O tehnologie interesantă la bordul lui S4 este AdaptSound, care permite calibrează unei perechi de căști pentru o experiență acustică ideală.

Difuzor Samsung Galaxy S4

Volumul acestui smartphone este excelent, deși HTC One are volum mai de puternic și are și avantajul a doua difuzoare stereo frontale. Pe Galaxy S4 basul este superb, distorsionarea lipsește cu desăvârșire și vocile interpreților se aud clar. Căștile au primit un nou design și e vorba aici despre modelul HS 330, care vine cu un setup dual speaker, cu tweeter de 8 mm și woofer de 10 mm.

Luminozitate Samsung Galaxy S4 pe albNivel de alb Samsung Galaxy S4 ecran negru

Trecând la aspectul Video + Ecran, remarcăm prezenta funcției Pop Up Play pe care o știm de la S III și posibilitatea de zoom pe ecran. în zona de setări ni se pun la dispoziție moduri speciale de funcționare și culori mai mult sau mai puțin săturate. Samsung Galaxy S4 încorporează un display Full HD Super AMOLED Pentile Matrix, iar la testele noastre am atins 206 lux la nivelul de alb, în vreme ce HTC One atinge peste 500. La ecran negru se ating 0 lux, ceea ce este excelent, mai ales că e știută performanta unui Super AMOLED la nivelul de negru.

Display Samsung Galaxy S4

Acest display Super AMOLED are o densitate a pixelilor de 441 ppi, unghiuri de vizualizare foarte bune, contrast excelent, deși în bătaia soarelui S4 suferă puțin. Saturarea culorilor este superioară oricărui alt telefon de pe piață, dar cu ușoare tendințe de suprasaturare. Ecranul funcționează și cu mănuși pe mâini și avem aplicată și o tehnologie de la Synaptics (3D Touch), care permite interacțiunea cu ecranul de la 1 cm distanță (Air View).

Camera lui Samsung Galaxy S4

și acum un aspect esențial al noului terminal: camera. Avem de-a face cu o cameră de 13 megapixeli, cu deschidere F/2.2, lungime focală de 4.235 mm și câmp angular de vizualizare 69 de grade. Senzorul este unul de 1/3.06 inch, iar mărimea pixelilor este de 1.12 microni, față de pixelii de 2 microni ai lui HTC One. Fotografiile realizate cu S4 sunt de 13 megapixeli în 4:3 și 9.6 megapixeli în 16:9. Ni se pune la dispoziție și opțiunea Dual Shot, care permite integrarea fetei celui care ține telefonul în mână în cadru prin aportul camerei frontale.

Avem și o serie de efecte în partea inferioară a UI-ului camerei, de la Vignette și Sepia la clasicele alb/negru și fisheye. Modurile de captură sunt variate și includ clasicele panoramă și HDR, dar și câteva moduri noi. Avem la dispoziție și filmare slow motion, realizată din păcate la rezoluție mult mai mică decât HD. Captura HDR arată bine, dar fotografiile făcute cu puțină lumină tind să sufere puțin de zgomot și sunt ușor neclare. Prim-planurile arată excelent, dar aici se vede cel mai bine cât de suprasaturate pot fi fotografiile realizate cu S4.

Fotografii realizate cu Samsung Galaxy S4

și totuși, modurile variate de captură, cu posibilitatea realizării unei "fotografii cu sunet", zoomul excelent la video (calitatea bună a imaginii)  și realizarea de "imagini în mișcare" (gif-uri) sunt mari plusuri ale camerei de 13 MP. Drama Shot funcționează la rândul său destul de bine și rețineți și că S4 face zoom mai mult decât HTC One și Galaxy S III. Capturile pe timp de zi sunt mai bune decât în cazul lui One, dar la lumină scăzută lucrurile stau invers.
​

în ce privește aspectul de captură video, Galaxy S4 filmează în Full HD la 30 FPS și rezultatul este un fișier cu bitrate de 17 Mbps. Stabilizarea imaginii este destul de bună, deși nu chiar la nivel de Lumia 920 încă. Microfonul este foarte bun și asta se aude în sample-urile de la concertul lui Michael Bolton. Handsetul realizează captura audio stereo la 128 Kbps și cu sampling rate de 48 KHz.

Concluzia în privința camerei lui S4 este că aceasta este mai bună decât cea a lui iPhone 5 și Xperia Z și mai bună decât a lui HTC One doar ziua. La stabilizare optică și filmare Nokia Lumia 920 este mai bun, iar pe timp de noapte HTC One domină. Totuși artificiile și opțiunile lui S4 îi adăugă multe puncte în plus.

Pentru că știm că vă plac testele sintetice, le-am trecut și pe ele în revistă. Astfel, am decis să îl comparăm pe S4 cu HTC One și Xperia Z în benchmark-uri. Telefonul Samsung a obținut 12.289 puncte în Quadrant, depășindu-l pe Xperia Z și ale sale 8011 puncte, dar fiind sub HTC One și ale sale 12.425 puncte. în AnTuTu am atins 23.738, cu 1000 mai mult decât HTC One și cu 7000 mai mult decât Xperia , în vreme ce în NenaMark scorurile au fost foarte apropiate la toate cele 3 telefoane (diferența de 2 FPS).

Samsung Galaxy S4 benchmarks (Download)

în Vellamo am atins 2108 puncte, sub HTC One și cele 2397 puncte, iar în 3DMark, cel mai relevant benchmark am fost din nou sub HTC One, cu 9951 puncte, față de 10.600 puncte. în schimb, One a fost bătut în BrowserMark cu diferența de aproape 1000 de puncte. Cei curioși cu privire la temperatura lui S4 trebuie să afle că terminalul atinge 40.3 grade Celsius la download 3G, 37 de grade la download WiFi și 42.6 grade la gaming 3D. Maximele sunt atinse în jurul camerei și sunt la nivel rezonabil.

Supraincalzire Samsung Galaxy S4

Lista de funcții speciale ale lui S4 este mare și îl include și pe faimosul Air View de la Note II, activat acum cu degetele în loc de stylus. Dacă tot vorbim de Note II, S4 împrumuta și metoda să de multitasking cu acea listă verticală de aplicații, din câte puteți alege una și să împărțiți ecranul în două pentru a o folosi concomitent cu alt software.

Gesturile sunt un aspect inovator pe care îl aduce Galaxy S4, îmbunătățindu-le pe cele oferite pe S III. în zona Air Gesture din Setări descoperim posibilitatea de a trece de la o pagină web la altă mișcând palma în aer, sau de a face scroll astfel. Avem și posibilitatea ca un clip video să treacă automat pe pauză atunci când întoarcem privire de la ecran (Smart Pause) și funcția mea preferată este Smart Scroll. Prin aceasta din urmă telefonul va identifica ochii utilizatorului și va detecta mișcarea capului în sus sau jos pentru a face scroll vertical pe o pagină.

Recenzie Samsung Galaxy S4

Tastatura virtuală este comodă și bine spațiată și v-am oferit și un demo al scrisului de mână și al dictării vocale în video review. Lista de aplicații a acestui telefon includ nume familiare că Flipboard sau S Planner, dar și nou venitul S Health, o aplicație de monitorizare a sănătății utilizatorului. S Health ține cont de caloriile consumate, pașii făcuți, puls, tensiune arterială, glicemie și kilograme. Watch On vă va oferi funcția de telecomandă TV a acestui telefon, care folosesc emițătorul infraroșu, iar S Voice este un rival pentru Siri, puțin cam lent ce-i drept.

S Translator este excepțional atunci când vă aflați într-o țară străină. Puteți pune o persoană din partea locului să vorbească spre telefon și veți primi traducerea instant. S Memo este exact cum l-am lăsat pe Note II, o aplicație pentru desenat, luat notițe și creat plânse și proiecte din mers. Acest telefon din policarbonat a ajuns deja la 20 de milioane de unități vândute și mai aflați că el oferă o calitate deosebită a convorbirilor, după cum probabil vă așteptați.

Review Samsung Galaxy S4

în video review mai vedeți și un mic demo al lui Google Now și al lui Trip Advisor, plus seria de aplicații Google, în frunte cu Google Earth și Google Maps. și acum marele moment al concluziilor!

Iată aspectele Pro achiziției unui S4:

  • grija față de utilizator prin senzori și opțiuni numeroase
  • gesturi variate
  • aplicații multe și originale la pachet
  • format prietenos al telefonului
  • performanța ridicată a procesorului
  • ecran fantastic
  • baterie foarte bună
  • senzori revoluționari
  • funcție de telecomandă TV
  • acustică excelentă

și aspecte negative:

  • ecranul în bătaia soarelui
  • fotografii low light slabe
  • nu e un upgrade mare față de S III
  • fotografii suprasaturate
  • carcasa alunecoasă
  • spațiu de stocare intern înjumătățit din pricina aplicațiilor preinstalate

Samsung Galaxy S4 primește de la Mobilissimo.ro o notă de 9 din 10 pentru design, 9.5 pentru hardware și 10 pentru OS și UI, cu un TouchWiz matur în sfârșit. Rețineți și că Samsung Hub este ușor inutil, mai ales că putem găsi jocuri și cărți din alte surse, iar magazinul Samsung Apps nu are softuri care să atragă prea mult, dar măcar designul e mai prietenos.

Nota finală este de 9.5 din 10, iar cei care îl compară pe acest model cu HTC One (9.67 la review) trebuie să afle că S4 e genul de telefon care are grijă de tine, în vreme ce de HTC One trebuie să ai tu grijă. Vă aștepăm pe forumul dedicat acestui telefon, unde veți găsi un topic care a depășit deja 72 de pagini!

Prețul actualizat al lui Samsung Galaxy S4 îl puteți afla aici.

Review Samsung Galaxy S4
 

Samsung I9505 Galaxy S4
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×