Allview P6 Qmax Review & Concurs: un phablet midrange bine construit, cu display de caliate și cameră ce putea fi mai bună (Video)

5.623 ori
<b>Allview P6 Qmax Review & Concurs: un phablet midrange bine construit, cu display de caliate și cameră ce putea fi mai bună (Video)</b>Allview P6 Qmax este un phablet pe care &icirc;l considerăm un soi de alternativă mai ieftină pentru Nexus 6, mai ales c&acirc;nd vine vorba de format. Terminalul vă este oferit la concursul detaliat la finalul acestei recenzii, iar regulile le...

Allview P6 Qmax este un phablet pe care îl considerăm un soi de alternativă mai ieftină pentru Nexus 6, mai ales când vine vorba de format. Terminalul vă este oferit la concursul detaliat la finalul acestei recenzii, iar regulile le aflaţi mai jos. Acest phablet de aproape 6 inch a primit un preview atunci când a debutat handsetul, la mijlocul lunii iunie, iar acum e momentul recenziei.

Produsul costă 1099 lei şi vine pe alb sau negru. El măsoară 9 mm în grosime, ceea ce e acceptabil pe lângă cei 9.6 mm ai lui HTC One M9 sau cei 9.8 mm ai lui LG G4. Diagonală este de 5.95 inch, iar greutatea este de 174 grame. Terminalul este cu 2 grame mai greu decât iPhone 6 Plus şi cu 10 grame mai uşor decât Nexus 6, dar şi cu 1.1 mm mai subţire decât acel model.

Allview P6 Qmax - spatele telefonului

Acest phablet rămâne totuşi masiv şi are o uşoară alură de Galaxy Note. Construcţia sa este solidă şi implică o ramă din aluminiu completată de magneziu la interior. Aderența este bună, iar textura spatelui e plăcută, amintind de cea satinată. Spatele e fabricat din plastic şi în tandem cu rama metalică e alcătuit un design solid. În zona frontală se află difuzorul pentru convorbiri, camera selfie, senzorii, LED-ul de notificări şi butoanele capacitive.

Allview P6 Qmax

În spate se află camera principală, blitzul dual LED şi difuzorul, iar odată capacul spate înlăturat vom găsi două slot-uri SIM, slotul microSD şi bateria înlăturabilă. Cât despre dual SIM, e vorba despre un micro SIM şi un SIM standard în cazul în care vă întrebaţi. În zona superioară se află jackul audio şi un mic decupaj pentru antenă, iar jos avem microfonul şi portul microUSB.

Allview P6 Qmax din lateral

Nici un element deosebit de design nu se remarcă în stânga, în vreme ce în dreapta regăsim butonul On/Off şi butoanele de volum, care oferă feedback bun, dar la care e puţin mai greu de ajuns, din cauza lăţimii terminalului. Acest handset vine cu margini mari ale ecranului, o folie protectoare aplicată şi per total are un design solid şi masiv, căruia nu îi putem face mari reproşuri.

Specificatii Allview P6 Qmax

Mare atenţie cum prindeţi capacul spate totuşi, pentru că acele clipsuri vor continua să trosnească dacă nu închideți capacul bine. Trecem la secţiunea hardware, unde avem la dispoziţie un display IPS LCD Full HD, cu diagonală de 5.95 inch, iar procesorul acestui terminal este un MediaTek MT8392, un octa core Cortex A7 de 1.7 GHz. Dotările smartphone-ului includ un GPU Mali 450 MP, 2 GB RAM, 16 GB stocare şi un slot microSD ce oferă suport pentru până la 32 GB extra.

În zona frontală se află o cameră de 5 MP, iar în spate o cameră de 13 MP. În ce priveşte conectivitatea, avem la dispoziţie HSDPA cu viteza de 21 Mbps la download, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct şi WiFi Display, plus microUSB 2.0, GPS şi HotKnot. Senzorii de pe Allview P6 Qmax sunt accelerometru, senzor de proximitate, luminozitate şi cel magnetic. Bateria este o unitate Li-Po de 30000 mAh, iar încărcătorul este unul de 5V şi 1000 mA.

Test baterie Allview P6 Qmax (video playback)

Pe hârtie aceasta baterie oferă 300 de ore de funcţionare în standby sau 728 minute de convorbiri. La testul nostru de playback video HD în buclă, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% am atins 7 ore şi 22 de minute de playback, ceea ce e puţin pentru un phablet, dar totuşi e peste performanţa lui HTC Desire 820, care atinge 7 ore şi 13 minute.

Allview P6 Qmax - Test baterie PCMark

Suntem sub Nexus 6, care atinge 8 ore şi jumătate de playback, dar în acelaşi timp peste Huawei P8, cu 6 ore şi 55 de minute ale sale. De asemenea Huawei P6 Qmax e aproape de ASUS ZenFone 2, care atinge 7 ore şi 30 de minute de playback. În testul PCMark, cel de utilizare continuă, cu luminozitate la 200 LUX am atins 5 ore şi 21 minute de utilizare.

Allview P6 Qmax durata de incarcare baterie

Astfel, am depăşit spre exemplu LG G4, care atinge 5 ore şi 19 minute, dar şi OnePlus One, care atinge 5 ore şi 15 minute. În schimb suntem sub HTC Desire 820, care atinge 5 ore şi 25 de minute. Aş spune că bateria se descurcă destul de OK, mai ales pentru gama midrange de preţ. Încărcarea durează 3 ore şi 35 de minute, adică destul de mult, dar în acelaşi timp mai bine decât cele 4 ore ale lui Lumia 640 XL.

Suntem totuşi sub HTC Desire 820, care are nevoie de 2 ore şi 57 de minute pentru o încărcare la maxim. În zona de Setări găsim funcţia CPU Power Save, cu opţiunea Economizor şi cu două setări: Energie Inteligentă, care porneşte sub 20% nivel al bateriei, duce luminozitatea la 50% şi scade timpul de timeout pentru ecran. Economizorul personalizat va permite să setaţi când porneşte economisirea bateriei, luminozitatea, când se dezactivează GPS-ul, WiFi-ul, sincronizarea şi Bluetooth.

Allview P6 Qmax pe partea audio

Ca o menţiune secundară, am pierdut 40% din baterie după o oră şi jumătate de gaming. În ce priveşte acustica, acest smartphone are un difuzor în spate şi foloseşte atât playerul stock, cât şi Play Music. Egalizatorul este cel stock, cu opţiuni pentru genuri muzicale şi 5 slidere care personalizează experienţă. Avem şi opţiuni pentru bas şi surround. Există şi o opţiune de partajare prin HotKnot aici.

Castile lui Allview P6 Qmax

Experienţa acustică în sine implică un volum ridicat, sunet clar şi un bas de nivel mediu. Spatele vibrează puţin la playback şi sunetul nu este acoperit pe o suprafaţă plată. Căştile au un fir plat, care nu se încurcă şi au un look elegant, dar şi o telecomandă mare. Aceste căşti sunt comode, dar intră puţin prea adânc în ureche. Din păcate experiența acustică la căşti e slabă, cu volum nu prea bun, fără bas şi fără amplitudine. Avem şi radio FM la dispoziţie aici, cu funcţii că Scanare, Difuzor şi Înregistrare.

Putere volum Allview P6 Qmax

Printre setări se află şi Optimizare Căşti şi BES Loudness, care amplifică difuzorul. Am realizat şi un test cu decibelmetrul, atingând 81.4 dBA în faţa terminalului şi 82.4 dBA în spate. Suntem deci aproape de iPhone 6 Plus, cu ai săi 83.8 dBA şi la egalitate cu Huawei Honor 6. Am depăşit Huawei P8, care atinge 81.2 dBA. Aş spune că difuzorul îşi face treabă excelent aici, dar căştile dezamăgesc.

Luminozitate ecran Allview P6 Qmax

Ecranul lui Allview P6 Qmax este un IPS LCD Full HD de 5.95 inch, iar Gallery este playerul video aici. Experienţa vizuală implică culori vii, luminozitate bună, imagine clară, contrast OK şi unghiuri largi de vizualizare. Ecranul se comportă bine în bătaia soarelui şi pixelii sunt de tip RGB Stripe. La testul cu luxmetrul, am atins 391 LUX, ceea ce e rezonabil în această gamă de preţ.

Luminozitate ecran Allview P6 Qmax

Am depăşit HTC One M9, care atinge 362 LUX, dar şi Oppo Find 7, care atinge 354 LUX şi Huawei Honor 6, care ajunge la 383 LUX. Suntem totuşi sub Allview E2 Jump, care ajunge la 410 LUX. Trăgând linie, display-ul este unul de calitate şi rezoluţia Full HD este un plus, în această gamă de preţ, mulţi producători alegând doar 720p. În zona de Setări avem o opţiune de îmbunătăţire a a fluentei video, care face clipurile 30 FPS să se vadă în 60 FPS.

Camera lui Allview P6 Qmax

O ultimă menţiune despre ecran: are laminare completă şi touch în 10 puncte. Ei bine iată-ne ajunşi şi la cameră. În spate se afla o cameră de 13 MP, iar în faţă una de 5 MP, iar ambele au autofocus. Camera principală vine cu blitz dual LED, iar aplicaţia camerei se deschide destul de rapid. Focalizarea şi realizarea fotografiilor sunt totuşi destul de lente.

Interfaţa este una minimalistă şi simplă, puţin cam old school pentru gusturile mele. În stânga se afla modurile de captură: Normal, Live Photo, Urmărire Mişcare (fotografii consecutive), Beauty, Panorama şi Multi Angle. În zona superioară a interfaţei găsim opţiunea HDR, opţiunile pentru blitz şi shortcut-ul către camera frontală, plus cel către galerie.

Allview P6 Qmax - Camera

Setările sunt ample şi oferă opţiuni pentru GPS, expunere, efecte, scene, balans de alb, claritate, nuanţă, saturare şi strălucire. Apoi avem Zero Shutter Delay, stampila, sunet, comenzi vocale, Smile Shot, detectare facială, HDR, detectare automată a scenei, Timer, captura în rafală, mărime fotografie şi ISO până la 1600. Opţiunile video includ stabilizare digitală, microfon, audio, time lapse şi rezoluţie (Full HD sau HD). Putem realiza zoom de până la 4X, acesta fiind destul de lent de altfel.

Frame rate-ul camerei nu este grozav aici, trebuie să menţionez acest lucru. Galeria noastră de fotografii a fost realizată într-o zi uşor înnorată, iar destule fotografii au ieşit cu un strat albicios aplicat peste imagine. Culorile sunt realiste, iar HDR-ul acela cu rațele arată OK, fiind iluminat în zonele necesare. În landscape se pierd detaliile serios, iar frunzele copacilor spre exemplu nu se mai disting clar.

Mostra foto Allview P6 Qmax

Panorama este destul de lată, cu rezoluţie de 7776 x 768 pixeli şi clară. Prim planurile arată bine, ca şi captura consecutivă, iar selfie-urile au fost destul de clare faţă de aşteptările noastre. Am apreciat acele prim planuri şi macro-uri cu flori, ele stând bine la expunere, balanţă de alb, culori şi focalizare. Florile sunt reprezentate cu detalii bune şi culori realiste.

Mostra foto Allview P6 Qmax

Se pare că acest model se descurcă bine mai degrabă la umbră, decât la soare. Camera a realizat şi câteva capturi interesante cu apă şi nori. Aş spune că fotografiile arată în regulă pentru un midrange, dar cantitatea de cadre cu imagine albicioasă este cam prea mare pentru a fi acceptabilă: 10 sau 15% dintre fotografii. Aş spune că aceste fotografii sunt sub cele pe care le realizează iPhone 5-ul meu personal, de exemplu.

Filmarea se realizează în format 3GP, la 30 FPS, cu rezoluţie Full HD şi bitrate bun, de 17 Mbps. Primul clip are imaginea curbată când facem panning şi da senzaţia mai degrabă de 480p decât de Full HD, când vine vorba de calitate. Culorile şi acustica sunt bune, când vine vorba de filmare. Al doilea clip are o calitate bună, dar iar este curbată imaginea şi calitatea la zoom se pierde semnificativ.

Al treilea clip este clar, are culori bune, nu pierde focalizarea şi are şi stabilizare OK. Ultimul clip aduce o schimbare OK de imagine, dar are şi porţiuni albicioase. Aş spune că impresia mea despre această cameră e cea pe care mi-ar oferi-o o cameră de 8 MP bună a anului 2013. La drept vorbind am mai văzut senzori mai buni de atât şi la preţuri mai accesibile de terminal.

Jocuri pe Allview P6 Qmax

Editarea se realizează cu filtre, rame, crop şi opţiuni legate de expunere, contrast şi umbre. Temperatura ajunge la 44.7 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci terminalul suferă puţin de supraîncălzire. Browserul acestui handset este lent, iar tastatura stock este destul de comodă. Pe partea de telefonie avem un volum bun, un dial pad uriaş şi funcţia Speed Dial este inclusă. Două slot-uri SIM sunt incluse aici, dar nu avem anulare a zgomotului de fond, din păcate.

Şi acum a venit momentul comparaţiei de benchmark-uri, unde se duelează procesorul octa core MediaTek MT8392 al lui P6 Qmax cu cel octa core MT6592 al lui X2 Soul şi Snapdragon 615 de pe HTC Desire 820. Iată şi rezultatele testelor:

Allview P6 Qmax benchmarks

Allview P6 Qmax câştiga doar 1 din 11 teste în faţa lui HTC Desire 820 şi 7 din 11 în faţa lui Allview X2 Soul. GPU-ul este neimpresionant, trăgând puţin în jos experienţa. Terminalul nu suferă de lag şi rulează bine Riptide GP2, dar grafica este puţin mai pixelată decât ne-am obişnuit să vedem. Să discutăm puţin şi despre OS. Aflaţi că terminalul rulează Android 4.4.2 KitKat într-o versiune în mare stock şi aduce un multitasking clasic, widgeturi stock şi o zonă dropdown cu notificări şi Quick Settings.

Review Allview P6 Qmax

În zona Settings se afla Hot Knot şi controlul prin gesturi, inclusiv dublu ţap pentru a activă ecranul său diferite litere pentru a activa anumite funcţii. Pe lista de aplicaţii preinstalate se afla BitDefender Mobile Security, actualizare sistem, Autovit, Calendar, Play Books, Căutare Vocală, Play Store, Drive, Chrome, Photos, Gmail, Hangouts, Maps, File Manager, Notiţe, Presa Online, Studio Film şi YouTube. Nu avem prea mult bloatware aici.

Şi acum să emitem şi verdictul!

Iată aspectele Pro:

  • construcţie solidă
  • baterie bună
  • difuzor de calitate
  • ecran luminos
  • fără lag
  • fără bloatware

Şi cele Contra:

  • căşti slabe
  • camera putea fi mai bună
  • în special filmarea e destul de slabă, cu acel efect de curbare a imaginii
  • temperatura creşte la jocuri 3D
  • GPU nu prea puternic

Allview P6 Qmax primeşte de la noi nota 9 din 10 pentru design, un 8 pentru hardware şi un 9 pentru OS şi UI. Nota finală este de 8.66 din 10 şi acest telefon pare făcut mai degrabă pentru consum media, decât pentru jocuri sau fotografiere şi captură video. Aş fi preferat totuşi o cameră puţin mai bună, dar rămânem cu lipsa de lag şi designul solid, plus ecranul bun.

Şi acum e momentul pentru Concurs! Iată regulile:

  1. Vizitaţi pagina de produs pe Allview.ro
  2. Like la pagina de Facebook Allview.ro
  3. Postaţi comentariu la articolul de review, cu răspuns la întrebarea "Sunteţi adeptul trendului actual de a înlocui tableta cu un device de 5.5 sau 6 inch?"
  4. Share public pe contul personal de Facebook la articolul de review Mobilissimo.ro

Cele 4 capturi trebuie trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro cu subiect "Concurs Allview P6 Qmax", plus numele vostru real, număr de telefon şi adresa. Extragerea câștigătorului va avea loc pe data de 18 iulie la ora 21, prin random.org. Multă baftă!

Allview P6 Qmax prețuri actualizate:

Allview P6 Qmax Review

Allview P5 Quad, Allview P6 Qmax
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×