Samsung Galaxy A9 (2018) Review (Introducere, Design, Display)

2.576 ori
<b>Samsung Galaxy A9 (2018) Review</b>Samsung Galaxy A9 (2018) a deschis o uşă care nu va mai fi închisă niciodată. Nu e ca şi cum ne mai întoarcem vreodată la camere singulare, poate chiar nici duale (poate doar pe modele Lite). Dacă lumea a ironizat camera lui Mate 20 Pro pentru că arată..

Introducere

Samsung Galaxy A9 (2018) a deschis o uşă care nu va mai fi închisă niciodată. Nu e ca şi cum ne mai întoarcem vreodată la camere singulare, poate chiar nici duale (poate doar pe modele Lite). Dacă lumea a ironizat camera lui Mate 20 Pro pentru că arată ca un aragaz, la Galaxy A9 au zis că arată ca un semafor. Dar cine râde la urmă râde mai bine şi Samsung cam are de ce jubila aici.

Până la primul rânjet să vedem totuşi preţul. Am o veste bună, a mai coborât faţă de debutul de la început de noiembrie când v-am prezentat un hands-on. Acum telefonul se găseşte şi la 2.369 lei la evoMAG.ro de exemplu. Avem de-a face cu un terminal premium, din sticlă şi metal, cu 4 camere în spate. Noi avem varianta Lemonade Blue, dual SIM cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare.

Este un telefon experimental, de mari dimensiuni şi care pe hârtie promite că aduce Super Slow Motion în zona midrange. Ce are de livrat aflaţi mai jos.

Design Samsung Galaxy A9 (2018)

Mare, relativ comod, dar sigur aderent

Samsung Galaxy A9 (2018) e MARE, în adevăratul sens al cuvântului, aşa de mare că e mai comod să îl foloseşti în landscape deseori. Fabricat din sticlă şi metal, handsetul face trecerea la nuanţe în degrade, după model Huawei.

Vine pe Caviar Black, Lemonade Blue şi Bubblegum Pink, toate cu treceri între două nuanţe de sus în jos. Măsoară 7.8 mm în grosime şi cântăreşte 183 de grame, deşi în realitate se simte că un device de vreo 190 de grame sau poate un pic mai mult. Este lung şi lat, nu e uşor de folosit cu o singură mână, dar măcar nu e alunecos. Are aderenta excelentă şi butoanele sunt comode.

Rama metalică e solidă, nu e caz de Bendgate şi telefonul e foarte arătos. Spatele atrage ceva amprente şi grăsime de pe aripi picante, deci aţi putea avea nevoie de o husă. Ştiu, designul camerei e polarizant, dar câtă vreme nu iese în relief prea mult eu sunt mulţumit. Un lucru e sigur: telefonul arata mai bine în realitate decât în fotografii şi parcă mi-a făcut o impresie mai bună decât Galaxy A8 (2018) când l-am văzut prima oară.

Mare, premium, destul de comod.

Display Samsung Galaxy A9 (2018)

Infinity Display nu dezamăgeşte

Nici nu mai ţin minte când a dezamăgit ultima oară Samsung la capitolul display pe un telefon. A făcut-o vreodată? Poate pe vreun Nexus... sau Galaxy S III. Vorbim de compania care a inventat Super AMOLED-ul odată cu Galaxy S şi de atunci rămâne fidelă tehnologiei. Dar aici e despre 2018 şi telefonul cu 4 camere, Galaxy A9 (2018).

Are un ecran mare, de 6.3 inch, care îl califica drept phablet. E vorba despre un panou Super AMOLED, un "Infinity Display", aşa cum le place celor de la Samsung să îl numească. Are aspect 18.5:9 şi muchii rezonabil de înguste, plus rezoluţie de 2220 x 1080 pixeli. Experienţa de vizualizare implica culori vii, bogate, care sar în ochi în sensul pozitiv.

Ecranul lui Samsung Galaxy A9 (2018) vazut la microscop

Negrul este adânc, albul e bine săturat, luminozitatea e ridicată şi avem şi colţuri curbate pentru extra imersivitate. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar aplicaţia Gallery include şi funcţii că GIF şi Pop Up Play pentru playback video. Am uitat să menţionez şi că avem un contrast excelent, chiar şi la soare. Aranjamentul de pixeli este de tip Pentile Matrix aici, aşa cum arată microscopul nostru.

La testul cu luxmetrul am ajuns la 489 LUX, un rezultat solid. Cu el depăşim Sony Xperia XA2 şi Huawei Mate 20 Pro chiar, dar şi pe Galaxy Note 9. Rămânem sub Xperia XA2 Ultra, iPhone 8 şi Xperia XZ2. Setările sunt ca de obicei pentru Samsung foarte generoase, cu multe opţiuni. Puteţi regla luminozitatea, inclusiv pe cea adaptivă, avem şi un filtru de lumină albastră şi reglaje de mărime şi stil pentru font.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 259.Samsung Galaxy A9 (2018)489 (LUX)
  • 260.Xiaomi Mi Mix 2S489 (LUX)
  • 261.Sony Xperia Z1 Compact488 (LUX)
  • 262.Allview E3 Living488 (LUX)
  • 263.Samsung Galaxy S10 Lite488 (LUX)
  • 264.Nokia 5486 (LUX)
  • 265.Allview X3 Soul Pro485 (LUX)
  • 266.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)485 (LUX)
  • 267.Samsung Galaxy A41485 (LUX)

Există şi Screen Zoom şi setările modului de ecran sunt acestea: Adaptive, AMOLED Cinema, AMOLED Photo şi Basic. Fiecare aduce un reglaj anume pentru un anumit tip de utilizator. Un fotograf profesionist va prefera un anumit calibraj, cineva cu ochii sensibili altul. Avem şi un slider pentru Color Balance şi slidere R, G şi B. Opţiunile mai includ şi Easy Mode şi aplicaţii full screen, care se adaptează la aspect ratio-ul încă atipic.

Mai avem şi o opţiune de blocare a atingerilor accidentale şi Always On Display cu multiple widget-uri şi tipuri de ceas de arătat pe ecranul în standby. Un display excelent.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Samsung Galaxy A9 (2018)8,7610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×